Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

41-åringen häktades för stugbranden

Den 41-årige man som misstänks för att ha bränt ner en sommarstuga i Järbo i tisdags häktades på fredagen av Gävle tingsrätt. Polisen har hittat bensindunkar och rökluktande kläder i hans hem. Han häktades även för bland annat olaga hot och överträdelse av besöksförbud.

Annons

Det var i tisdags mitt på dagen som det började brinna i ett fritidshus i Järbo. Det var ingen hemma och stugan med två uthus brann ner till grunden. Polisen fattade snabbt misstankar mot den 41-årige mannen som hör hemma i västra Gästrikland. De tog in honom till förhör samma eftermiddag och han anhölls misstänkt för mordbrand.

– Efter husrannsakan i hans bostad och polisens tekniska undersökning så har misstankarna mot honom stärkts ytterligare. Den tekniska undersökningen visar att branden med stor sannolikhet var anlagd. Man har hittat bensindunkar, kläder och vissa föremål som luktar brandrök. De förhör som är hållna hittills har också stärkt misstankarna, säger åklagaren Joakim Johansson.

Ska ha hotat sonen

 

Enligt uppgift till Arbetarbladet ska motivet till mordbranden vara att stugägarnas son hjälpt 41-åringens före detta sambo med en flytt. 41-åringen ska ha hotat sonen, som han är bekant med, att sätta eld på hans föräldrars stuga om han inte avslöjade var sambon fanns.

41-åringen har tidigare dömts för bland annat misshandel av sambon. Häktningen i går gällde förutom mordbranden även två fall av olaga hot, två överträdelser av besöksförbud, en skadegörelse samt vapenbrott.

Mer läsning

Annons