Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

57 miljoner behövs till Jernvallen och i arenan

/

Det krävs investeringar på 57 miljoner kronor inom Jernvallenområdet och i Göransson Arena. Och det upprör Arbetarbladets läsare.

Annons

– Vi vill bland annat göra färdigt arenan, säger vd:n Fredrik Granting.
Företagsledningen bekräftade Arbetarbladets avslöjande från i förra veckan om att bandy enligt huvudförslaget i fortsättningen ska spelas utomhus under perioden januari-mars. Under den tiden blir det i stället fotboll på konstgräs, innebandy, konferenser, nöjesarrangemang med mera inne i arenan.
– Vi vill nyttja anläggningen bättre och få hit fler arrangemang. Vårt yttersta uppdrag är att skapa samhällsnytta, säger Fredrik Granting.
B-alternativet är att Göransson Arena blir en mer renodlad bandyhall med is augusti-mars. Men enligt Fredrik Granting är det även tänkbart att laborera med kompromisser som exempelvis kan innebära snabb isläggning i mars för semifinaler i bandy, isracing och töltande islandshästar.
– Får vi bara sex, sju, åtta dagar på oss fixar vi det. Allt är praktiskt möjligt. Vi kan ha en curlingtävling i juli också om det är så.
Huvudförslaget med mer mångfald och fler arrangemang ger ökade intäkter, lägre kostnader – men också ett stort investeringsbehov.
Totalt vill arenabolagets ledning genomföra investeringar på 57 miljoner kronor för att göra färdigt arenan, rusta övriga Jernvallenområdet och begränsa energiförbrukningen.
– Det blir i så fall en mix mellan investeringar i kommunens och arenabolagets egen regi, säger ekonomichefen Anne Östling-Kütt.
Ïnne i arenan handlar det om att skapa nya logistiklösningar så att det blir smidigt att ställa om och dela upp ytan. Enligt huvudalternativet ska det köpas en mobil och sektionsindelad konstgräsmatta. Ett underlag som möjliggör fotboll på fullstor plan men som kan anpassas så att det blir utrymme över för exempelvis två innebandyplaner eller en konferens på en del av golvytan.
På övriga Jernvallenområdet planeras bland annat investeringar i restaurang och kiosker vid bandyns uteplan så att arrangemangen kan hålla hög kvalité när det blir spel utomhus .
Driften av arenabolaget kommer, enligt Fredrik Granting, att kräva kommunbidrag (tjänsteköp) även i framtiden.
– En utopi, säger han om möjligheterna att få bolaget att gå runt av egen kraft.

Mer läsning

Annons