Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

70 varslas när Sandvik gör ny upphandling

Omkring 70 personer vid bemanningsföretaget Addici, som bland annat sköter telefonväxeln och fastighetsförvaltningen hos Sandvik, riskerar att förlora jobbet när avtalet löper ut 31 januari 2009. Sandvik begär för tillfället in offerter på tjänsterna.

Annons

Beskedet om att Sandvik säger upp avtalet kommer inte som en överraskning. Det var väntat, uppger Nils Öqvist, vice vd för Addici.

– Sandvik ska konkurrensutsätta våra tjänster, men vi ska jobba stenhårt för att få behålla kontraktet med Sandvik och vi uppfattar att vi har en nöjd kund, säger han.

Addici bemannar telefonväxeln, receptionen, fastighetsservicen, viss fastighetsförvaltning och postservicen på Sandvik. Mellan 65 och 70 personer omfattas av det avtal som löper ut den 31 januari 2009. Företaget har varslat sina anställda om uppsägning. Några i personalstyrkan är anställda av underleverantörer till Addici, men omfattas likväl av det avtal som Sandvik sagt upp

– Den dag avtalet löper ut har vi per definition arbetsbrist, men om vi får ett nytt femårigt avtal med Sandvik dras varslet tillbaka, säger Nils Öqvist.

Hur det nya avtalet kommer att se ut är oklart. Det undertecknas i höst och först då går det att uttala sig om hur många tjänster som krävs för att utföra de tjänster Sandvik lägger ut på andra företag. Även om Addici skriver ett nytt avtal med Sandvik kan det innebära förändringar.

Klart i oktober

Sandvik begär för tillfället in offerter från konkurrenter till Addici. Processen bör vara klar i oktober för att en underentreprenör ska ha personal och utrustning på plats den 1 februari 2009.

Nils Öqvist bedömer dock att Addicis personal är kvalificerad och att de inte får några större problem att hitta nya arbeten.

Sandviks avtal med Addici Learningcenter har förnyats och omfattas inte av den upphandling som pågår.

Arbetarbladet har utan framgång försökt nå fackförbundet Unionens klubbordförande Marita Sahlstedt för en kommentar.

Mer läsning

Annons