Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABF Gävleborg besöker biståndsprojekt i Bolivia

ABF Gävleborg ger sig på måndag av till Bolivia och sitt biståndsprojekt med kursverksamhet. Under besöket ska avtal om nya projektstäder skrivas. Totalt elva personer följer med på resan in i det konfliktdrabbade landet.

Annons


På måndag åker elva personer från ABF till Sydamerika för att besöka ett biståndsprojekt med kursverksamhet som ABF Gävleborg samordnat sedan 1997. Under drygt två veckor ska de senaste tre åren utvärderas, en ledarutbildning hållas och ett avtal om att verksamheten ska öppna i ytterligare två städer ska skrivas.

Projektets fokus ligger på ursprungsbefolkningen, kvinnor och barn – men alla är välkomna menar Åker Söderman, ABF Gävleborg.

Villkor på deras villkor

– Kurserna byggs utifrån deras villkor med analfabetism och konflikter i regionerna. Det är mycket om demokratiutveckling och arbete för att få ett bättre samhälle för alla, säger han.

I dagsläget är det oroligt i Bolivia och det förekommer våld mellan regeringsanhängare och opposition.

För några veckor sedan ställdes ABF:s resa in då flygplatsen var ockuperad och det utfärdades ett undantagstillstånd i ett län.

Nu verkar resan bli av.

– Det är starka konflikter men vi tror inte att det kommer beröra oss mer än att det kan bli svårt att ta sig fram, säger Åke Söderman.

ABF besöker Bolivia varje år, och vart tredje år får turister följa med – så är det i år då sex av deltagarna är turister.

Mer läsning

Annons