Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam har basen som yrke i sommar

/
  • NÖJD. Adam Selgeryd sommarjobbar som musikant och trivs alldeles utmärkt med det. 24 konserter på en månad, många av dem på äldreboenden runt om i Sandviken, ligger framför hans orkester i juli.

Adam Selgeryd, 17 år, tycker att han har världens bästa sommarjobb. En hel månad turnerar han runt och spelar musik, både på stan och på äldreboenden.

Annons

– Man håller på med musik hela dagarna och får betalt för det!

I går var det premiär för Sommarorkestern, Kulturskolans orkester av sommarjobbande musikanter. En av musikanterna är Adam Selgeryd, 17 år. Han spelar bas och fungerar dessutom som kapellmästare. Han är med för tredje året i rad och är därmed den mest rutinerade i sällskapet.

– Vi spelar tre dagar i veckan, två konserter om dagen hela juni. Så sammanlagt blir det 24 konserter. På fredagarna spelar vi i Krysset tillsammans med den andra gruppen från Kulturskolan, berättar han.

Orkestern har repat tillsammans sedan i mars och övat in drygt 15 låtar som de varierar mellan. Allt från jazz och pop till klassiska sommarlåtar och visor finns med i repertoaren. Det ligger alltså en hel del arbete bakom konserterna. Och ganska mycket jobb omkring dem också.

– Själva konserterna är ju bara att köra. Det jobbigaste är att ställa upp alla saker, packa ihop dem igen och skjutsa runt dem, kontrollera ljud och allt sådant.

Någon nybörjare inom musiken är Adam alltså inte – det är ingen i orkestern. Adam spelar bas också under resten av året och är med i "de flesta av grupperna" på Kulturskolan. Så för honom är det självklart att söka sig till musiken också under sommaren. Att vara sommarmusikant är världens bästa sommarjobb, tycker han.

– Man får spela musik, precis som man gör i vanliga fall. Och så får man betalt för det!

Mer läsning

Annons