Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldreomsorgschefen redan på väg bort

Efter bara ett och ett halvt år kan Sandvikens äldreomsorgschef Karin Jonsson vara på väg bort.

Hon är nu en av kandidaterna till att bli ny landstingsdirektör i Västernorrland.

– Otroligt sorgligt i så fall, säger Torbjörn Rönnkvist (S), äldreomsorgsnämndens ordförande.

Annons

Karin Jonsson kom till Sandviken förra våren och fick börja med att verkställa uppsägningar av ett 50-tal anställda. Trots det blev hon snabbt uppskattad av mellanchefer, personal och fack.

– Ja, det var en riktigt bra rekrytering. Det här är en av de mest kompetenta förvaltningscheferna jag träffat, säger Torbjörn Rönnkvist.

Men redan nu signalerar Karin Jonsson att hon kan vara på väg bort. Personalen har fått information om att hon söker nya jobb i Sundsvallstrakten där hon har både särbo och hus.

– Det är rent privata skäl som ligger bakom. Jag trivs otroligt bra med jobbet i Sandviken och de människor som jag har att göra med här. Det finns absolut inget missnöje från min sida. Jag hade inte ens funderat på att byta jobb om det varit närmare till Sundsvall.

Karin Jonsson är i grunden sjuksköterska. Sin chefskarriär inledde hon just inom landstinget Västernorrland. Efter många år som kommunal chef kan 57-åringen nu vara på väg att sluta cirkeln genom att bli landstingsdirektör.

– Men just nu är jag bara en av flera som anmält intresse för tjänsten. Jag kanske blir kvar här i ett, två eller tre år till.

Mer läsning

Annons