Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkohol bakom krock

/
  • Frontalkrock. Föraren till den bil som krockade med en motorcyklist under måndagskvällen misstänks för grovt rattfylleri.

Strax innan klockan 23 på måndagskvällen frontalkrockade en bilist och en motorcyklist på Svärdsjö-vägen. Motorcyklisten skadades svårt i olyckan och vårdades på tisdagen fortfarande på sjukhus. Bilföraren körde alkoholpåverkad.

Annons

Vid 22.40-tiden på måndagskvällen kom en bil av okänd anledning över på fel sida av Svärdsjövägen.

25 meter från korsningen till Järbovägen frontalkrockade bilen med en mötande motorcykel.

”Hörde skrik och skrammel”

Magnus Andreasson bor cirka 100 meter från olycksplatsen och befann sig ute på tomten med en bekant när olyckan inträffade.

– Vi hörde däckskrik och plåtskrammel. Min kompis reagerade först och sprang till platsen, jag larmade SOS, berättar han.

Kollisionen var så kraftig att motorcykeln studsat tillbaka cirka 50 meter från olycksplatsen, kvar låg bara en massa bråte och bildelar.

Medvetande men illa däran

Magnus sprang fram till motorcyklisten, en man i 45-års-åldern. Han var vid medvetande men illa däran.

– Jag satt med honom och pratade. Han var vid medvetande hela tiden, låg på mage och stödde sig på armarna för att lätta smärtan i bröstet. Han var väldigt uppgiven och kunde inte röra benen.

Samtidigt såg kompisen till bilföraren, en kvinna i 65-årsåldern.

Hon hade klarat sig bättre men var enligt Magnus något vimsig eller eventuellt onykter. Det berodde troligtvis på chock, tänkte han.

Båda fördes till sjukhus

Både mannen och kvinnan fördes med ambulans till sjukhus.

Motorcyklisten har enligt uppgift från polisen mycket allvarliga skador och vårdades fortfarande på sjukhus på tisdagskvällen. Bilföraren klagade på nacksmärtor men uppges ha lindriga skador.

Hon greps på sjukhuset skäligen misstänkt för grovt rattfylleri efter att ett sållningsinstrument visat på hög alkoholhalt. I förhör erkände hon att hon druckit men inte sådana mängder som testet visat.

Släpptes senare fri

Hur hög promillehalt hon hade i blodet är fortfarande oklart men ska fastställas genom blodprov.

Hon släpptes fri av åklagare senare på kvällen, men misstänks fortfarande för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik samt grovt vållande till kroppsskada.

Mer läsning

Annons