Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla eleveri Österfärnebofår egen dator?

Österfärnebo kan bli den första grundskolan i Sandviken där alla elever och lärare har varsin bärbar dator. Kunskapsnämnden beslutade i går att utreda en sådan satsning med Österfärnebo och ett ännu inte utsett gymnasieprogram som pilotskolor.

Annons

Så kallade en till en-projekt pågår just nu på flera skolor i Sverige. Det innebär att varje elev och lärare får en egen bärbar dator som de kan använda som arbetsredskap både på skolan och hemma.

Sandviken planerar att haka på satsningen under förutsättningen att datorkostnaderna inte blir större än vad de är i dag för skolornas stationära datorer.

Kunskapsnämnden beslutade i går att ge Erik Holmqvist på kunskapskontoret i i uppdrag att fullfölja sitt uppdrag att ta fram ett förslag till hur en till en-projektet ska genomföras i Sandviken.

– Ett sätt att väcka större intresse för studierna hos eleverna. Dessutom finns det en jämlikhetsaspekt i att kunna erbjuda alla elever samma möjligheter, säger Ann-Catrin Brockman (S), kunskapsnämndens ordförande.

Först ut med att få tillgång till personliga datorer blir alltså elever och lärare i Österfärnebo.

Annons