Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla lägenheter nu uthyrda på Kanalgränd

Tre månader innan sista huset är inflyttningsklart är alla lägenheter i nya bostadsområdet Kanalgränd nu uthyrda.
– Det har gått jättebra. Vi var helt rätt ute när vi bestämde oss för en förtätning i centrala Sandviken, säger Patrik Skoglund, Sandvikenhus vd.

Annons

Bygget av lägenheter och radhus på Kanalgränd nära Sandvikens centrum ser ut att bli en succé. Uthyrningsgraden är redan nu hundra procent.

”Vi var rätt ute”

Av 54 lägenheter i första etappen finns det kontrakt skrivna för 53. Den sista lägenheten väljer Sandvikenhus tills vidare att behålla som visningslägenhet.

– Vi är mycket nöjda. Bygget har gått jättebra, vi håller tidsplanen och har redan fått alla lägenheter uthyrda. Det vittnar om att vi var rätt ute när vi bestämde oss för att förtäta centrum, säger Patrik Skoglund.

Intresset för sättet att bygga är mycket stort. Allmännyttiga bostadsföretag från andra delar av Sverige köar för att komma till Sandviken och titta på det nya området.

Framför allt är de intresserade av modellen med så kallad partnering där byggherre, entreprenörer och konsulter redan i ett tidigt skede samarbetar med varandra för att hitta bra lösningar och hålla nere kostnaderna. Något som för Kanalgränds del inneburit förhållandevis låga hyror för att vara ett område med nyproducerade bostäder.

– Det är inte något helt nytt sätt att jobba på. Men det är en modell som ännu inte är så prövad, säger Patrik Skoglund.

De sista till jul

De första hyresgästerna flyttade in på Kanalgränd redan i slutet av augusti. Radhusen blir inflyttningsklara om några veckor. Inflyttning i det sist färdigställda huset blir det lagom till jul. I december ska också Sandvikenhus styrelse ta ställning till om det blir en fortsatt förtätning i centrum med ett 60-tal lägenheter på den så kallade tvätteritomten i hörnet Barrsätragatan–Norra Götgatan.

– Då vet vi vilka kostnader det handlar om och om det är möjligt att fortsätta bygga.

Annons