Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas från Sandviken kan bli Sveriges Ninja Warrior

/
  • Andreas Svensson, 24 år från Sandviken.
  • Bild på Andreas från tävlingstillfället.
  • Ninja Warrior kommer ursprungligen från Japan. Programmet handlar om att klara en hinderbana. Hittills har enbart fyra personer i hela världen klarat av det.

Han spelar fotboll i Strömsbergs IF i division 2 och tränar upp till tio pass i veckan. Nu ska Sandviksbon Andreas Svensson, 24 år, ta sig an den nästan omöjliga hinderbanan i Kanal 5:s "Ninja Warrior".

Annons

Han såg reklamen på tv och ville söka till programmet. Tillsammans med en vän, som han tog hjälp av, skickade han in en ansökan.

– Jag fick göra en intervju och även ett styrketest. Jag spelar fotboll i division två och är en mångsidig idrottare så jag håller på med mycket sport. Jag gick vidare i produktionen och fick göra banan när de filmade, säger han.

Hinderbanan, som utmanarna ska klara av, är det enbart fyra personer i hela världen som har avklarat. Programmet kommer ursprungligen från Japan och även i USA har programmet sänts sedan en längre tid.

– Det svåraste är ju att du har bara en chans att klara av banan. Gör du ett litet snedsteg och ramlar så är det kört, då är du ute ur tävlingen.

Programmet spelades in i höstas och Andreas har själv inte sett något filmat material alls av hans prestation. Hur det gick för honom i tävlingen vill han inte säga, men att han var nervös inför den övernaturliga banan kan han konstatera.

– Vi fick aldrig testa på banan i förväg, utan bara se när en instruktör gick igenom den. Första hindret var svårt. Då ska man hoppa från en platta till en annan, men jag hade stor nytta av min fotbollsträning.

17 mars är datumet när hela svenska folket får se Andreas klara av banan, eller ramla av den.

– Jag är sjukt nervös! Jag har ingen aning om hur det kommer se ut. Jag har ju bara min egen minnesbild från när jag gjorde hinderbanan.

Mer läsning

Annons