Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhållen för knivskärning gör motanmälan

27-åringen som i går eftermiddag greps och anhölls efter en knivskärning på Plangatan i Sandviken nekar och gör i stället en motanmälan om misshandel.

Annons

– Men det finns vittnesuppgifter som styrker den knivskurnes version, säger Lennart Segerkvist, förundersökningsledare i Gävle.

En man knivskars på Plangatan i centrala Sandviken i går vid 17-tiden så illa att han fick föras till sjukhus med ambulans.

Strax därpå greps en 27-åring på samma adress. Han anhölls i går kväll, misstänkt för dråpförsök, alternativt grov misshandel.

Då båda männen känner varandra sedan tidigare. Den skadade behandlades i går för sår på överkroppen, men de var inte livshotande och mannen kunde förhöras.

– Den knivskurne säger att det handlade om en skuld på 500 kronor, det är det vi hört om motivet, säger Lennart Segerkvist.

Enligt Segerkvist hävdar den anhållne 27-åringen att det i själva verket var han som blev misshandlad. Men vittnen stödjer uppgifterna om att det var han som utförde knivskärningen. Dessutom uppgav länsvakthavande vid polisen, Ulf Sundgren, under lördagkvällen att man hittat bevis för händelsen i en av lägenheterna på adressen.

Under måndagen fattas beslut om 27-åringen ska häktas.

Mer läsning

Annons