Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhållna för misshandel släpptes fria

De två män som anhölls misstänkta för att ha misshandlat och slängt en 36-årig Sandvikenbo i kanalen är nu släppta på fri fot. Åklagaren tyckte inte att det fanns tillräckliga skäl för att begära dem häktade.

Annons

Det var natten mot söndag som en 36-årig man kom cyklande på Konsulgatan i Sandviken när två män hoppade på honom och kastade honom och cykeln ner i kanalen. När 36-åringen väl lyckats ta sig upp ur vattnet möttes han av sparkar och slag.

En av gärningsmännen kunde gripas på platsen eftersom vittnen larmat polisen. Den andra greps under söndagen och båda anhölls misstänkta för grov misshandel. Den ena misstänks även för övergrepp i rättssak.

I dag på morgonen blev de båda männen släppta på fri fot. Åklagaren ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl för att begära dem häktade.

– Det är inte så att misstankesgraden har sjunkit, men jag såg inte att det fanns skäl att häkta dem. Visst finns det en risk för att de ska prata ihop sig när de är på fri fot, men jag tror inte att de ska kunna skada utredningen, säger åklagare Sebastian Flodström.

Enligt honom är det mycket troligt att de två männen åtalas under hösten.

Annons