Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annelies vänner samlade in tiotusentals kronor i smyg till fölet Gulf

/

Annelie Leanders vänner startade en Facebookgrupp för att skrapa ihop 3 000 kronor till självrisken för operationen på Annelies skadade häst.
– Sedan sa det pang, pang, pang och plötsligt hade vi 15 000 kronor, säger hennes syster Malin.
– Jag bara grinade när de berättade, säger Annelie.

Annons

För småbarnsföräldrar kan ekonomin ofta vara en påfrestande faktor.

När Annelie Leanders fem månader gamla föl Gulf blev allvarligt skadad efter en spark från en annan häst, förstod hon att hon hade hamnat i problem.

– Han opererades förra tisdagen och det kostade ju tiotusentals kronor. Jag var ju visserligen försäkrad men jag skulle ändå betala självrisk på 3000 kronor och 20 procent av den övriga kostnaden och lite annat, säger Annelie, som bor i Gestrike–Hammarby.

Malin Leander insåg att hennes syster hade bekymmer och funderade på vad hon kunde göra.

– Jag kom på att om 10 människor skänkte 100 kronor så är bara det 1 000 kronor. Så jag kontaktade våra gemensamma kompisar och vi startade en Facebookgrupp, säger hon.

Facebookgruppen, som hölls hemlig så att Annelie inte skulle få veta, riktade sig mot privatpersoner men även en del företag.

– Det första dygnet var det rätt segt. Sedan sa det pang, pang, pang och plötsligt hade vi 15 000 kronor och 187 medlemmar i gruppen. Det är helt fantastiskt hur folk ställer upp, säger Malin.

Fem dagar senare, när Annelies dotter Saga skulle döpas, ställde sig hennes vän Matilda Ivarsson upp för att hålla tal – de hade samlat ihop över 15 000 kronor till Annelie.

– Jag bara grinade. Jag ville bara tacka alla men fick inte fram någonting. Världens bästa doppresent, säger Annelie.

I skrivande stund är insamlingen uppe i 16 550 kronor, vilket täcker alla Annelies kostnader för operationen av Gulf.

– Om jag inte fått pengarna hade det blivit svårt att betala och jag hade kanske fått göra mig av med honom, säger Annelie.

Gulf då, hur mår han?

– I dag mår han bra. Han kommer hem på söndag så det blir skönt, säger Annelie.

Mer läsning