Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en miljardorder till Sandvik

Sandvik har fått en ny order, värd över 2 miljarder kronor, på ånggeneratorrör till kärnkraftsindustrin. Den här gången är det franska jätten Areva som står bakom beställningen.

Annons

Det är bara drygt två veckor sedan Sandvik tog hem en order värd långt över miljarden från Shanghai Electric Nuclear Power Equipment Company rörande ånggeneratorrör som ska användas i kärnkraftverk i Kina. Nu är det franska Areva som tecknat ett flerårigt leveransavtal med stålkoncernen. Ånggeneratorrören ska användas i kärnkraftverk över hela världen.


Den snabbt växande kärnkraftsindustrin ställer extremt höga krav på produkterna och här har Sandvik nischat sig genom att anses leverera rör av hög kvalitet och prestanda. Den nya miljardordern stärker bolagets position ytterligare som en av världens ledande leverantörer.


Båda beställningarna gäller leveranser från och med år 2013 och Sandvik har tidigare uppgett att de inte innebär några nyanställningar på kort sikt. Som Arbetarbladet berättat har dock personalen på Rörverk 68, där tillverkningen sker, helt undantagits från det arbetstidsförkortningsavtal som inleddes i onsdags.
Hur många år som leveranserna sträcker sig över vill Sandvik inte berätta av konkurrensskäl.

Mer läsning

Annons