Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu inget spår efter ”Kjelle Blues”

/

Trots att polisen har gått ut med foto och signalement på den försvunne Kjell-Ove Andersson, känd som ”Kjelle Blues”, är han fortfarande spårlöst försvunnen.
Ingen misstanke om brott finns.

Annons

19 juni, dagen före midsommarafton, var Sandvikenbon Kjell-Ove Andersson, 44 år, synlig i sitt hem vid Hedåsen. Sedan dess har han varit spårlöst försvunnen. Förra veckan gick polisen i samråd med familjen ut med foto och signalement.

Men det har inte hjälpt i sökandet efter ”Kjelle Blues”.

– Vi har fått en del tips om att han ska ha varit synlig i Gävle, Sandviken och Hofors, men inget som har lett fram till något, säger Sofia Rådman vid polisen i Sandviken.

Väntar och ser

Kjell-Oves pappa, Bengt-Olov Andersson, tror inte att tipsarna har sett sonen.

– Om man vet att någon är försvunnen är det lätt att tro sig se personen. Jag trodde själv att jag såg honom, men det visade sig vara någon annan.

Trots att han har varit borta i en dryg månad finns ingen misstanke om brott. Eftersom en sådan misstanke inte finns kan polisen inte göra mycket mer än att ta in tips och låta sina patruller ha uppsikt.

– Vi får vänta och se. Om vi får in ett tips om att han har varit synlig på en viss plats kan en patrull direkt åka dit och fastställa att det är han.

Tror inte han håller sig undan

Familjen tror inte att han håller sig undan frivilligt, eftersom han aldrig tidigare har låtit bli att träffa sina barn. De har förståelse för att polisen inte kan göra mycket för att finna deras son.

– Det går inte att gå skallgång utan att veta var man ska leta.

Efter det att Arbetarbladet publicerade artikeln om ”Kjelle Blues” försvinnande i förra veckan, har flera av hans bekanta skrivit in på hemsidans forum. Några hoppas att han håller sig undan frivilligt, som signaturen ”Kerstin”.

”Jag hoppas att du har valt att ”vila” från vardagen ett tag och klurar ut hur du ska gå vidare... Vi är många i ”viken” som känner dig och vi vill att det ska vara bra med dig.”

Signaturen ”Hemliga 4an” tror dock inte att det handlar om ett frivilligt försvinnande.

”Har känt dig länge Kjelle och jag vet att du inte skulle försvinna utan att säga det till dina vänner och anhöriga. Hoppas verkligen att du dyker upp igen.”

Kjell-Ove Andersson är 184 centimeter lång, väger 90 kilo, är muskulöst byggd och har bruna ögon. Tips kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Annons