Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställd på SMT saknad

/

En anställd på SMT uppges vara saknad efter den dramatiska flygolyckan i Alperna i förrgår.

Annons

Enligt uppgifter på Sandviks intranät befann sig den anställde, som nu uppges vara saknad, på den olycksdrabbade flighten mellan Barcelona och Düsseldorf i förrgår. 150 personer omkom när Germanwings flight 9525 kraschade i de franska Alperna. Kvar av planet finns bara spillror.

Pär Altan, chef för extern kommunikation på Sandvik, berättar att den anställde var en man i 50-årsåldern som hade arbetat många år inom företaget.

Vad vet ni?

– Vi vet att det är en medarbetare som saknas. Och vi har av hänsyn till familjen inte gått ut med personens identitet utanför företaget, säger Pär Altan.

Jobbade personen i Sandviken?

– Han jobbade i många länder – man kan säga att hans arbetsplats var Europa – och av hänsyn till familjen vill vi inte berätta vilket land han var stationerad i. Men han arbetade inte i Sandviken.

Vad gör man nu?

– Nu fortsätter utredningen av den tragiska kraschen. Det vi koncentrerar oss på i första hand är att ge stöd till familjen och hans medarbetare. Den anställde hade arbetat i företaget i många år och var omtyckt av många, säger Pär Altan.

Det är ännu oklart varför planet kraschade, men enligt uppgifter till New York Times ska den ena piloten ha blivit utlåst från cockpit.

– Det går inte att utesluta terror eller att den ena piloten begått självmord, säger flygexperten Jan Ohlsson till Aftonbladet.

Enligt Germanwings vd ska planet ha varit felfritt vid besiktningen i måndags.

Mer läsning

Annons