Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenan blir folkpark i februari

Ett folkparksjippo mitt under den smällkalla vintern.

För en dag blir Göransson Arena centrum för den forna tiders folkpark i Sandviken.

Men det krävs att 2 500 biljetter säljs för att festdeltagarna inte ska vakna med en rejäl baksmälla.

Annons

Den forna tidens folkpark har länge varit ett minne blott för Sandvikenborna. Men för den som länge har misströstat kan lägga de bittra känslorna åt sidan 5 februari.

För då, mitt under pågående bandysäsong, slår Göransson Arena upp portarna och byter is mot trägolv för att göra arenan till folkpark.

– Arenan ska vara en mötesplats och en folkpark bjuder på ett brett utbud, säger Fredrik Granting, vd för Göransson Arena.

Lyckat koncept i Uppsala

Konceptet är hämtat från bland andra Uppsala kommun, där idén med en folkpark inomhus blev lyckat, menar Fredrik Granting.

Den tillfälliga folkparken kommer att rymma så väl ett tivoli för de yngsta barnen, en dansbana med dansband och självklart artister, som bandet Playboys, Nanne Grönwall och Jill Johnsson.

Men för att folkparksdrömmen ska förbli ett positivt minne för Sandvikenborna krävs att arenan lyckas sälja 2 500 biljetter. Men det tror Fredrik Granting inte kommer bli några problem.

– Hade vi inte trott att det här skulle gå runt hade vi aldrig gjort det, säger han.

195–295 kronor i inträde

Biljetterna kommer att kosta 195 kronor för barn mellan 8 och 18 år och 295 kronor för vuxna. Utöver det kommer det även erbjudas separata priser för familjer.

– Man blir väldigt utlämnad om man bara har en stor artist som ska locka besökare. Men på det här visat erbjuder vi ett brett, folkligt, fräscht koncept som vänder sig till många, säger Fredrik Granting.

Klockan 15.00 femte februari startar festen och avslutas inte förrän 02.00.

Mer läsning

Annons