Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenastyrelsen skärper tonen mot Saik

Saik bandys skuld till Göransson Arena AB är nu uppe i nästan 1,5 miljoner kronor.

Arenabolagets styrelse visar stigande irritation genom att i ett protokoll kalla situationen för ”ohållbar och oacceptabel”.

En ny avbetalningsplan ska upprättas för den del av skulden som inte redan är reglerad via ett tidigare avtal.

Annons

Samtidigt som Saik bandy fortsätter att hålla en hög sportslig ambitionsnivå genom att värva nya spelare med det uttalade målet att nå minst en semifinalplats nästa vinter, stiger klubbens skuld till kommunägda Göransson Arena AB.

Visat tålamod

Arenabolagets styrelse har tidigare visat stort tålamod med Saiks oförmåga att göra rätt för sig. Eftersom det ytterst handlar om att ta ansvar för skattepengar har styrelseledamöternas avvaktande inställning ifrågasatts både internt i partiorganisationerna och externt av kommunmedborgare.

Men nu skärper arenastyrelsen tonen genom att i ett protokoll som offentliggjordes på tisdagen kalla situationen med hyresgäster som inte fullgör sina avtalsenliga betalningar för ”ohållbar och oacceptabel”.

”De kan om de vill”

I protokollet står det också att styrelsen bedömer att Saik bandy har resurser för att kunna reglera sin skuld till arenabolaget. I klartext: De kan om de bara vill. Detta med hänvisning till muntlig information som ska ha lämnats från Saik.

Två uppgörelser har tidigare gjorts med kommunala bolag och förvaltningar sedan Saik började släpa efter med hyresbetalningarna redan 2008. Nu blir det förmodligen en ny avbetalningsplan.

– Ja, vi tror inte att Saik har möjlighet att beta av allt på ett bräde. Men jag vet att Saik håller på med en egen intern process och förhoppningsvis förekommer de oss, säger vd:n Fredrik Granting, som har styrelsens uppdrag att tillsammans med Saik lösa problemen på kort och lång sikt.

– När vi ser till att Saik betalar av sina gamla skulder är bara halva jobbet gjort. Vi måste också hitta samarbetsformer som gör att vi inte hamnar i samma situation på nytt.

Ha del av intäkterna

Från Saiks sida har man tidigare uttryckt en stark vilja att kunna tillgodogöra sig en större andel av intäkterna från försäljningen av mat och dryck samt konferenser i arenan i samband med matcher. Det är en av de frågor som nu kommer att diskuteras i samband att ett nytt hyresavtal ska förhandlas fram parallellt med att en ny avbetalningsplan upprättas.

Mer läsning

Annons