Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arkitekt ritar om Åhléns­-huset till affärsgalleria

/
  • för flera aktörer. Den anlitade arkitekten skissar på hur lokalerna kan göras om för att ge plats åt ytterligare två eller tre mindre aktörer och eventuellt även separata kontor för företag.  Foto: David Holmqvist

Trots att möbelkedjan EM länge har varit intresserade av gamla Åhlénshuset i Sandviken har inget kontrakt skrivits. Nu skissar en arkitekt på hur lokalerna kan ritas om för att passa flera, mindre aktörer.

Annons

Engelska Reit som äger fastigheten som förut var Åhléns räknade för ett år sedan med att nya hyresgästen skulle vara på gång efter årsskiftet, men så har det inte blivit.

Enligt etableringsföretaget, DTZ, beror det inte på brist på intresse. Möbelföretaget EM som varit aktuellt i över ett års tid ska till exempel fortfarande finnas med i diskussionen.

Trots att han är noga med att poängtera att han har en bra dialog med EM är det långt ifrån att skriva kontrakt. Vad parterna är oense om vill Stefan Persson, som är den på DTZ med ansvar för Sandviken, dock inte avslöja.

– Finanskrisen har kommit i vägen och därför är det ingen lätt marknad. Men det finns även andra intressenter också, bland annat ett annat möbelföretag, säger Stefan Persson.

Möbelföretagen skulle förmodligen bara hyra en del av de 7 000 kvadratmeter som står tomma. Den anlitade arkitekten skissar därför på hur lokalerna kan göras om för att ge plats åt ytterligare två eller tre mindre aktörer och eventuellt även separata kontor för företag.

– Han tittar på alternativa lösningar att dela upp huset, säger Stefan Persson.

Annons