Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asiatisk mat efter Napoleon som brann – och ny asiatisk krog i Gävle

/
  • På Drottninggatan 28 i Gävle planeras ny asiatisk restaurang.
  • Snart blir det asiatisk mat i lokalerna som brann för snart två år sedan.

Snart öppnar en ny restaurang i lokalerna som brann för snart två år sedan och som blev slutet för restaurang Napoleon i Sandviken.
– Det är bra för huset, föreningen och för hela stan, säger Tommy Hjort, ordförande i bostadsrättsföreningen som äger huset.

Annons

Krögaren heter Kong Ngo och driver i dag restaurang i Bollnäs.

– Inriktningen blir asiatisk mat, både frukost, lunch och middag, säger han.

Nu rustas lokalerna. Kong Ngo räknar med att kunna öppna i januari. I samma veva öppnar han också en ny restaurang på Drottninggatan i Gävle, i lokaler där man tidigare bland annat spelat bingo och övat kampsport.

Båda restaurangerna ska heta Mixed Hot Wouk, samma namn som Ngos restaurang i Bollnäs. Ngo räknar med att sysselsätta fyra personer i Sandviken och sex i Gävle.

Några tiotal meter från den planerade Gävlerestaurangen finns redan en restaurang som serverar thaimat.

– Konkurrens lockar mer folk. Det är bara bra om många restauranger ligger bredvid varandra, säger Kong Ngo.

Han har drivit flera krogar i Sverige sedan han kom hit från Vietnam för 32 år sedan. Stället i Bollnäs har han drivit i tre år. Dessförinnan har han verkat i bland annat Borås, Borlänge och Ludvika.

Restaurang Napoleon på Köpmangatan i Sandviken hade drivits av Hekmit Battis sedan 1985 när branden bröt ut. Men Batti orkade inte börja om på nytt.

Bostadsrättsföreningen hade försäkringar som täckte kostnaderna för saneringen och förlorade hyresintäkter. Men investeringen i bland annat nytt ventilationssystem täcktes inte på långa vägar eftersom det gamla fläktsystemet inte var värt så mycket. Nu får föreningen nya hyresintäkter från januari.

– Det blir spännande. Dessutom är det bra att det är en ny grej och inte någon som flyttar från andra delar av stan, säger Tommy Hjort.

Mer läsning

Annons