Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal dröjer mot mordmisstänkt Sandvikenbo

Den 33-årige Sandvikenbo som är misstänkt för mordet på en 28-årig kvinna i Spånga har fortfarande svårt att minnas och berätta om vad som hände.

Annons

Åtalet mot honom kommer sannolikt att dröja flera veckor in på nästa år. Det var i slutet av november som den 28-åriga kvinnan hittades efter sin födelsedagsfest. 33-åringen larmade själv tidigt på morgonen och uppgav då att han strypt henne. Men under utredningens fortsättning har det varit svårt att få 33-åringen att berätta. Han var i mycket dåligt psykiskt skick och fick föras till sluten psykiatrisk vård.

– Han har fortfarande svårt att minnas, säger åklagaren Christina Voigt.

Begär längre tid

Hon begärde på måndagen ytterligare 14 dagars utredningstid, men tror inte att det heller kommer att räcka. Prognosen är att åtal kan väckas tidigast i mitten av januari.

Att 28-åringen och 33-åringen träffats för att de båda spelar World of Warcraft framgick redan av polisens första pressmeddelande om det misstänkta mordet. Många av festdeltagarna var medlemmar i det jättestora internetspelet.

Detta har lett till spekulationer både i internetforum och i kvällstidningar att spelandet på något sätt skulle finnas med som motiv för mordet.

– Såvitt jag kan se finns det ingen som helst relevans i det, förutom att de träffades via spelet, säger åklagaren Christina Voigt.

Annons