Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Auktion för Afrika nytt inslag på ”Stora Träffen”

/
  • VINNARE. Axel Lindroth från Sollentuna som är på besök hos Sandvikenkompisen Robin Forsling (till vänster) ropade in ett x-boxspel för 70 kronor, flera hundra kronor billigare än i affären.
  • UTAUKTIONERING. En fin presentkorg någon? Lions och Centrumföreningen anordnade en gemensam auktion under ”Stora Träffen” i Sandviken. Pengarna gick till Afrikas Horn och en svältkatastrof som drabbat området.
  • LOTTERI. Diaz Sjöberg med mormor Ingela Niemeijer köpte lotter av Lennart Welin på Lions.
  • VISNING. I ett tält i Krysset visades varorna på lördagens auktion upp innan de ropades ut.

Stadsvandring, modevisning och så ett helt nytt inslag - auktion. Sandvikens centrumfirande ”Stora Träffen” lockade mycket publik på lördagen.

Annons

Många Sandvikenbor samlades i Krysset när det på lördagen var dags för en helt ny företeelse på ”Stora Träffen”, nämligen auktion av nya varor från butikerna i centrum.

Sollentunabon Axel Lindroth, 11 år, gjorde ett riktigt kap. Han köpte x-boxspelet DJ Hero för 70 kronor. Ett spontan affär.

– Super kul, det skulle ha kostat ett par hundra kronor i affären, säger han nöjt.

Cykel auktionerades ut

En Sjösala damcykel auktionerades ut för drygt 4 000 kronor.

Samanlagt klubbade Uffe Welin från Lions ut varor för ett värde av 70 000 kronor. Pengarna gick till Afrikas Horn och den svältkatastrof som råder i länderna där.

Pappa Lennart Welin, även han från Lions, sålde lotter. Diaz Sjöberg och hans mormor var några av köparna.

Kul när något händer

– Det är ju kul att vara ute när det är så mycket som händer, säger mormor Ingela Niemeijer.

Förutom auktion, lotterier och extra öppethållande i butikerna stod också loppmarknad och stadsvandring med Sandvikhistorikern Elvert Eriksson på schemat, bland mycket annat.

Mer läsning

Annons