Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgångsvederlag och tidigarelagda pensioneringar inom skolan

Nu är Sandvikens kommun beredd att använda både avtalspensioneringar och avgångsvederlag för att behålla yngre anställda som varslats om uppsägning.
De erbjudanden som gått ut gäller dock bara personalen inom kunskapsförvaltningen.
– Det är framför allt där vi har skev åldersstruktur med hög medelålder, säger personalchefen Maria Östgren-Forsberg.

Annons

Sandvikens kommun har tidigare sagt nej till att gå ut med generella erbjudanden om tidigarelagd pensionering och avgångsvederlag till de arbetsplatser där fast anställda nu varslats om uppsägning.

– Det är en alldeles för dyr lösning och ett alldeles för trubbigt instrument, säger Maria Östgren-Forsberg.

Inom kunskapsförvaltningen blir det dock en speciallösning. Detta sedan facken drivit frågan hårt i de just nu ajournerade förhandlingarna.

– Det är vi väldigt glada över. Nu kan vi i alla fall rädda några yngre kvar i en situation där vi annars riskerar att göra oss av med många yngre samtidigt som vi vet att vi snart får rekryteringsbehov igen eftersom medelåldern är så hög, säger Margith Lind, Lärarförbundets ordförande.

Ett 40-tal 63-åringar och 64-åringar får inom kort ett brev med erbjudande om en särskild avtalspension som innebär att de får behålla cirka 70 procent av lönen fram till pensionsdagen. Därefter garanteras de ungefär samma pension som om de hade slutat vid 65.

– Men det gäller bara i de fall där det går att skapa lösningar som innebär att vi kan rädda en person som annars skulle bli uppsagd, säger personalsekreteraren Eva Ceder.

Kunskapsförvaltningen tar också emot intresseanmälningar från personer som varit anställda i minst tio år och som nu är beredda att sluta frivilligt mot ett avgångsvederlag på upp till åtta månadslöner. Men även det är ett erbjudande som bara gäller personalkategorier där det befaras övertalighet.

– Ett sätt att minimera antalet uppsägningar. Dessutom är det god personalpolitik att titta på frivilliga lösningar om det är möjligt, säger Eva Ceder.

Förhandlingarna om de 100 varslade vid skolor och förskolor ligger nere över sommaren och återupptas veckan före skolstarten. Tidigast då blir det klart vilka som måste sluta och vilka som får vara kvar nästa läsår.

För äldreomsorgen avslutades förhandlingarna i förra veckan. Där är 60 personer nu uppsagda efter en process där det inte varit aktuellt med frivilliga lösningar.

Mer läsning

Annons