Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badarna bryr sig inte om skräpet

/
  • gillar sitt nya bad. Alicia och Linn Grönlund och Alicia Söderlind badar i Sätrabadet och bryr sig inte om  den hög med vass som syns i bakgruden.
  • Den utbrända båten som kommunen vill att Tomas Balkefors ska forsla bort låg tidigare i vattnet i flera år. Nu ligger den en bit upp i skogen.

Vid Sätrabadet är det fullt av folk – trots nedskräpningen.Kommunens hot om att polisanmäla de som röjde upp badet har väckt starka reaktioner.

Annons

Vid Sätrabadet är det nu fullt av både vuxna och barn som njuter av den tillfixade badplatsen. Bredvid den nya sandstranden ligger högen med gammal vass som kommunens miljö- och hälsoskyddschef retar sig på. En bit in i skogen, osynlig från stranden, ligger den utbrända båt som även den förargade kommunen.

Anita Larsson från Stensätra blev nyfiken på badet efter att ha läst om det i tidningen och sitter nu i solen vid strandkanten.

– Det är så fint och mysigt ställe det här, det är jättebra att det är iordningfixat. Skräpet stör jag mig inte på.

Det gör inte heller Sandra Grönlund och Cecilia Mickelsson, även de från Stensätra. De har kommit hit över dagen tillsammans med barnen.

– Det skulle såklart varit snyggare om det inte varit där, men jag stör mig inte på det, säger Cecilia Mickelsson.

Båda har varit mycket vid Sätrabadet när de var små och tycker att det är kul att nu kunna komma tillbaka hit och bada.

Det var i förra veckan som Tomas Balkefors företag på eget initiativ röjde upp vid Sätrabadet. Att de rensade upp i vattnet och la den gamla vassen på land retade upp Sandvikens kommuns miljö- och hälsoskyddschef Tommy Stenergard. Han hotar nu med att polisanmäla Tomas Balkefors om inte skräpet blir bortforslat.

Mer läsning

Annons