Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara en sägs upp på Sandvikenhus

Sandvikenhus varslade 18 personer. Men i slutändan blir det bara en anställd som sägs upp. I övrigt har det gått att lösa övertaligheten med avtalspensioner och vakanser som uppstått under processens gång.

Annons

Det var för två månader sedan som Sandvikenhus lade varslet och förklarade neddragningen med att företaget måste bli mer slimmat och effektivt för att klara det underhållsberg som byggts under årens lopp.

Men när styrelsen på torsdagskvällen fick en slutrapport från förhandlingarna visade det sig att det bara blir nödvändigt att säga upp en person.

– Det blev inte alls så dramatiskt som vi trodde. Som arbetsgivare är vi väldigt nöjda med utgången och det verkar även de fackliga organisationerna vara, säger styrelseordföranden Håkan Bengtsson.

Tio personer har erbjudits och tackat ja till att sluta med avtalspensioner. Ytterligare några har räddats kvar genom att det uppstått vakanser.

Sandvikenhus nya organisation innebär att det blir färre husvärdar och egna hantverkare men i stället fler inhyrda företag vid arbetstoppar. Mats Jonsson

Mer läsning

Annons