Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara tio grader i restaurangen på Göransson Arena

/
  • 16 grader. Vid lunchtid i går visade termometern i restaurangen på 16 grader.
  • Om bara en vecka är det tänkt att restaurangen i Göransson Arena ska öppna på riktigt. Men än har man inte lyckats få bukt med problemet med de kylslagna lokalerna. I helgen var det som lägst tio grader bland borden på hyllan ut mot ishallen.
  • stort problem. Om bara en vecka är det tänkt att restaurangen i Göransson Arena ska öppna på riktigt. Men än har man inte lyckats få bukt med problemet med de kylslagna lokalerna. I helgen var det som lägst tio grader bland borden på hyllan ut mot ishallen.

Filtar eller varma tröjor har den senaste tiden varit lösningen för matgästerna på restaurangen i Göransson Arena. I helgen var temperaturen som lägst tio grader vid borden. Restaurangchefen Claus Hartwig är nu tveksam till att det går att öppna 15 augusti som planerat.

Annons

– Det går inte att hålla öppet under sådana förutsättningar, säger han.

När isen spolades i Göransson Arena blev det också kallt, kallt, kallt i restaurangen en våning upp. Den gångna helgen var det tio grader bland matborden på hyllan ut mot ishallen och 15 grader längre in i lokalen, berättar Claus Hartwig.

På lördag nästa vecka är det tänkt att restaurangen ska öppna på riktigt med bland annat daglig lunchservering. Men de kylslagna lokalerna riskerar att skrämma bort matgästerna.

– Det är naturligtvis inte bra, säger Claus Hartwig som hoppas att problemet hinner lösas innan dess.

Men några klara besked har han inte fått från arenans ansvariga, bara att ett möte ska hållas.

– Vi hoppas verkligen att det ska lösa sig med kylan. Restaurangen är en stor del av profileringen för anläggningen, säger Claus Hartwig som även driver Axmar brygga och Furuviks brygga.

Enligt Patrik Höglenius, ansvarig för den tekniska driften av Göransson Arena, är problemet under utredning och frågan har skickats vidare till konstruktören. Han vill inte spekulera i vad som kan orsaka de låga temperaturerna men säger att man måste kontrollera att anläggningen körs på ett korrekt sätt och att rätt grejer sitter där de ska. Kanske behövs det en större eftervärmare på luften.

– Vi ska ta upp det igen under efterbesiktningarna nästa vecka, säger Patrik Höglenius.

Han tycker ändå att det går att hålla restaurangen öppen även om det är kallt. En mätning som arenans ansvariga gjorde i matsalen under allmänhetens åkning visade på 17 grader.

– Det är svalt men det går om man har tröjan på, säger han.

Som Arbetarbladet tidigare berättat gnisslar samarbetet mellan restaurangbolaget och arenachefan Maya Olsson efter en tvist om betalningarna efter invigningsfesten i maj.

I Läkerol Arena används en lösning med fönster som går att fälla upp och dra ihop.

Annons