Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara Vänsterpartiet motsätter sig bussindragningar

Det var stor politisk enighet om att krympa kollektivtrafiken i Sandviken när tillväxtnämnden på tisdagen gjorde sin trafikbeställning. Vänstern var det enda partiet som reserverade sig med neddragningen.

Annons

Arbetarbladet berättade på tisdagen om förslaget som innebar att flextrafiken i tätorten läggs ned, att det blir betydigt betydligt färre turer till Säljan-Sätra och att stadsbussarna slutar gå till Högbo.

Alla partier utom ett ställde sig bakom förslaget, som därmed blir kommunens beställning till X-Trafik för andra halvåret 2010.

Neddragningen är till stor del en konsekvens av att allt fler gymnasieungdomar valt att gå i Gävle och att skolskjutskostnaderna därmed ökat kraftigt.

– Om kostnaderna för skolskjutsarna legat kvar på samma nivå som för två år sedan hade vi inte alls behövt göra samma reducering. Men å andra sidan såg det länge ut som att vi skulle behöva göra ännu allvarligare ingrepp. Trots allt är vi därmed ganska nöjda, säger Jimmy Rödlund (S), tillväxtnämndens ordförande.

Vänstern reserverade sig mot beslutet.

– Det här är en neddragning som främst drabbar äldre och invånare med funktionsnedsättning. Det håller inte att ständigt hänvisa till ”storleken på kostymen”. Kläder kan sys om, säger Kerstin Olsson (V).

Annons