Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Battal Batti häktades i går

Sandvikenpolitikern är på sannolika skäl misstänkt för anstiftan till mordförsök och övergrepp i rättssak. Han såg avspänd ut när beskedet om häktning förkunnades i Gävle tingsrätt.

Annons

Arbetarbladet har tidigare rapporterat att Battal Batti, ledamot i Sandvikens kommunfullmäktige och nämndeman, är misstänkt för att ha beordrat sin 26-åriga systerson att åka och göra upp med en rivaliserande familj. Det hela slutade i ett blodigt knivbråk där två män var nära att få sätta livet till. Batti själv nekar till alla brottsanklagelser. Tingsrätten anser däremot att det finns en risk att Battal Batti undanröjer bevis och beslutade därför i går att häkta den socialdemokratiske kommunfullmäktigeledamoten. Senast 7 juli ska åtal vara väckt.
– Jag trodde att han skulle bli häktad. Battal Batti är ofokuserad och svarar inte på mina frågor. Han påstår att de egna släktingarna ljuger, men kan inte redogöra för varför de skulle ljuga, säger Mikael Hammarstrand, vice chefsåklagare.


Det var en lugn Batti, iklädd en kortärmad skjorta, som passade på att tillrättavisa vice chefsåklagaren Mikael Hammarstrand när denne redogjorde för knivbråket vid Nya Bruket. Åklagaren blandade nämligen i hop Battis fru och före detta fru.
Efter redogörelsen om knivbråket begärde åklagaren stängda dörrar och allmänheten fick lämna salen.


Utanför salen var det säkerhetspådrag med flera uniformerade och civilklädda poliser med metalldetektorer trots att åhörarna endast bestod av representanter från de lokala medierna.

Mer läsning

Annons