Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Battis försvarare hör släktingarna förhöras

I dag kommer Sandvikenpolitikern Battal Battis försvarare att sitta med när de andra två släktingarna ska höras om knivdramat.
– Man vet ju aldrig vad som kan komma fram under rättegången, förklarar advokat Bengt Hennel.

Annons

Rättegången mot Battal Battis 26-årige systerson och två andra släktingar fortsätter i Gävle tingsrätt nu på morgonen.

Det var under första rättegångsdagen i torsdags som systersonen överraskande pekade ut politikern som den som beställt mordförsöket på två män ur en rivaliserande släkt.

Efter det häktades Battal Batti misstänkt för anstiftan till mordförsök och övergrepp i rättssak. Han nekar till alla anklagelser.

Battis försvarare Bengt Hennel tänker själv gå och lyssna på vad som sägs under förhandlingen mot de tre män som åtalats för mordförsöken eftersom det kan komma fram saker där som rör hans klient.

Hittills är det bara systersonen som vittnat. Kvar att höra är en 39-åring och en 43-åring. Självfallet blir det extra intressant att höra deras versioner.

– Det var under förra rättegångsdagen anklagelserna mot min klient kom fram. Därför är det bra att jag finns på plats och själv kan höra vad som sägs, säger Bengt Hennel.

Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand har hoppat av förundersökningen som gäller misstankarna mot Battal Batti. Han fullföljer dock rättegången mot Battis släktingar.

Anledningen till avhoppet är Hammarstrands uttalanden om hedersrelaterat våld och att han därför anklagats för att vara ute efter släkten Batti. Politikerns släktingar menar också att åklagaren har personliga motiv att säga som han gör. Hammarstrand har därför lämnat vidare utredningen till Christer Sammens.

Battal Batti har anmält Hammarstrand till polisens internutredning. Enligt Batti har han gjort sig skyldig till tjänstefel genom förtal.

– Jag kan bara bekräfta det, säger Bengt Hennel, som inte heller vill svara på frågan om polisen hållit ytterligare förhör med Battal Batti.

Mer läsning

Annons