Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre betyg i Sandviken i år

Efter förra årets betygras i Sandviken - då andelen nior som var behöriga till gymnasiet minskade - har betygen åter stigit.
Men fortfarande har 12,7 procent av niondeklassarna i kommunen för dåliga betyg för att komma in på gymnasiet. I Hofors är siffran 14 procent.

Annons

Förra året ökade andelen niondeklassare i Sandviken som inte var behöriga att söka till gymnasiet. Då hade 14,6 procent av eleverna för dåliga betyg i svenska, engelska eller matte.

I år är den siffran lägre. Men fortfarande är 65 niondeklassare, eller 12,7 procent, inte behöriga till gymnasiet eftersom de saknar betyg i ett eller flera av kärnämnena. Svårast verkar matten vara där 47 elever saknar godkänt betyg, därefter kommer engelska som 41 elever inte klarade och sedan svenska som 34 saknar.

Bäst betyg har eleverna i Österfärnebo och flest obehöriga hittar man på Norrsätraskolan. På Hedängskolan och Jernvallsskolan har andelen obehöriga minskat mest, med åtta respektive nio procentenheter.

Medan Sandviken förra året såg ett betygsras mötte Hofors en uppgång. Förra året var endast sex procent av eleverna i Hagaskolan obehöriga, i år är 17 procent. Petreskolan ligger däremot stilla på elva procent som inte är godkända i kärnämnena. Även Perslundaskolan i Ockelbo låg stilla på omkring 15 procent obehöriga.

Annons