Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bestäm hur nästa SM-guld ska firas

/

Sandvikens kommun räknar med att Saik fortsätter samla på sig SM-guld i bandy. I en omröstning på kommunens hemsida får nu invånarna vara med och bestämma hur kommande guld ska firas.

Annons

Årets modell med uppskjutet guldfirande till helgen efter SM-finalen sågades i Arbetarbladet av två evenemangsproffs. Av kommentarerna till artikeln att döma var det många bandyfantaster som höll med och tyckte att guldet borde ha firats redan på måndagskvällen då Sandvikenborna fortfarande gick omkring i glädjerus.

Nu vill kommunens festfixare höra vad, som de uttrycker det, ”evenemangsproffset allmänheten” har för åsikter om hur ett SM-guld bäst firas. På hemsidan får medborgarna rösta om plats och dag för kommande guldfester. De får också ge sin syn på hur långt festprogrammet ska vara och om det är någon vits att ställa till med fest om det bara råkar bli silvermedaljer.

– Det ligger ingen prestige i den här frågan. Vi vill vara med och arrangera ett firande som kan uppskattas av spelare, supporters, allmänhet, butiksägare med flera, säger informationschefen Odd Westby i ett pressmeddelande.

Kommunens webbplats

Årets firande var ett samarrangemang mellan Sandvikens Kommun, SAIK och Sandvikens Stadsutveckling

– Genom åren har tid och plats för guldfirandet varierat. Nu kan besökarna jämföra vad som varit bäst och ge sina synpunkter på hur drömfirandet ska se ut, säger Odd Westby.

Omröstningen sker på webbplatsen www.sandviken.se där alla kan gå in och tycka till.

Mer läsning

Annons