Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilar utsatta vid skadegörelsevåg

Det har varit ovanligt mycket skadegörelse och klotter i Sandviken den senaste tiden. Det konstaterar närpolisen.
– Det är ett svårt kapitel när man inte kunnat identifiera de som gjort det, säger Lars Ljungren.

Annons

Arbetarbladet har tidigare kunnat berätta om grannar i Vallhov som gått ihop i protest mot upprepad skadegörelse som de varit utsatta för sedan i april. De senaste två veckorna har antalet liknande händelser intensifierats, rapporterar närpolisen.

– Det är mest skadegörelse på bilar. Man krossar rutor och försöker bryta sig in. I vissa fall har man stulit någon bilstereo. Ibland slangas också bensin. Även klotter är det lite mer än vanligt nu, säger Lars Ljungren.

Misstanken är att ungdomar ligger bakom brotten.

– Det kan hända att våra ungdomar inte har så mycket att göra och att de därför är uppe på nätterna när de egentligen borde sova. Men det kan också vara våra missbrukare, säger Lars Ljungren.

Både ungdomspolisen och brottsförebyggande rådets representant som är de som ansvarar för förebyggande brottslighet är just nu på semester. Polisens har heller inga drogspanare under ledigheterna.

– Det kan kanske vara en anledning, men det vet vi inte, säger Lars Ljungren.

Han menar att kan ingen gripas på bar gärning är det svårt att i efterhand identifiera de brottsmisstänkta och därför finns det inte så mycket för polisen att göra.

I förra veckan greps dock en 19-åring i Stadsparken efter att han ristat in ett hakkors på ett elskåp.

Tidigare har en bilägare fått ett hakkors inristat på sin motorhuv när den stod parkerad utanför hans bostad i Vallhov. Nu har även en garageport på Köpmangatan prytts med en likadan nazisymbol. Polisen har inte hunnit höra den misstänkta 19-åringen om de andra fallen.

Annons