Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biljettförsäljningen inför 50 Cent hemlig

In i det sista är det stort hemlighetsmakeri om hur biljettförsäljningen går inför 50 Cent-konserten på fredag.

– Det är produktionsbolaget som inte vill släppa några uppgifter, säger arenachefen Fredrik Granting.

Prognosen är dock en publik på cirka 5 000 personer.

Annons

Vid åttatiden i kväll inleds förvandlingen av Göransson Arena från bandyhall till konsertarena inför megastjärnan 50 Cents sensationella framträdande i Sandviken under rapparens två spelningar korta Europaturné.

Golv läggs på isen. Scenbygget börjar förberedas. Arenabolag och produktionsbolag gör de sista avstämningarna och går igenom säkerhetsfrågor och logistik.

För kommunala Göransson Arena AB är det ett arrangemang som är förenat med vissa ekonomiska risker.

– Break even går någonstans mellan 4 000–5 000 personer. Det beror lite på hur fördelningen mellan olika biljettkategorier ser ut, säger Fredrik Granting.

Enligt arenachefen pekar förtidsförsäljningen på att det blir en publik på runt 5 000 personer. Några exakta siffror om hur det ser ut för dagen kan han dock inte lämna ut.

– Det är produktionsbolaget som inte vill att vi släpper några siffror. Det är kutym inom branschen.

Att intresset är mycket dåligt för SJ:s paketerade resor med tåg och buss (se artikeln här nedan) är inget som oroar arenaledningen.

– Det är möjligt att SJ Event kan ha haft för höga ambitioner när de satte priserna för paketresorna. i stället för att betala drygt tusen kronor för att åka tåg väljer kanske kidsen från exempelvis Stockholm eller Sundsvall att gå ihop fyra stycken och dela på en bil. Vi ser ju var folk som köpt biljetterna bor så vi är inte alls bekymrade. Intresset är stort.

Mer läsning

Annons