Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bland tapeter och ansiktskrämer

/
  • Mässgeneral.  Bo Ericsson hoppas på 15 000 besökare på dubbelevenemanget Villafamiljens mässa och Hälsomässan i Göransson Arena som invigdes i går och håller på fram till söndag kväll.
  • Ombyte. En av deltagarna på villa- och hälsomässan är möbeltapetseraren Frida Edberg Larsson, med företaget Tyg & tagel i Högbo, som visade hur man klär om en gammal stol.  ”Jag har faktiskt hittat den i en container. Men med lite omtanke blir den hur fin som helst igen”, sa hon.

Röjsågar, utemöbler, massagestolar och ansiktskrämer. I går invigdes dubbelevenemanget Villafamiljens mässa och Hälsomässan i Göransson Arena.

Annons

Ungefär 200 företag och organisationer finns på plats i Göransson arena. En av deltagarna är möbeltapetseraren Frida Edberg Larsson, med företaget Tyg & tagel i Högbo.

När Arbetarbladet besöker mässan på fredagen håller hon som bäst på att klä om en gammal stol i sin monter inför några nyfikna besökare.

– Jag har faktiskt hittat stolen i en container. Men med lite omtanke blir den hur fin som helst igen, säger hon.

Går att återanvända gammalt

Hon hoppas att hennes medverkan på mässan dels ska leda till fler kunder, men också att folk får upp ögonen för att det går att återanvända gamla möbler.

– Farmors gamla fåtölj har en kvalitet som det inte går att hitta hos dagens möbelkedjor, säger Frida Edberg Larsson, som haft Tyg & tagel i lite drygt ett år.

Folke Djupenström från Gävle besöker mässan främst i jakt på en altandörr.

– Jag håller på att bygga altan hemma i Bomhus, har redan gjutit plintar, och nu tänkte jag se om jag får några tips här, säger han.

Det var ganska lugnt med besökare under öppningsdagen, men arrangörerna räknar med att besöksantalet kommer att minst tredubblas i dag.

13 000 besökare förra året

När dubbelmässan anordnades i Sandviken förra gången för två år sedan, det första stora evenemanget som hölls på arenan, kom 13 000 personer.

– Vi hoppas på 15 000 besökare fram till söndagskvällen, säger mässgeneralen Bo Ericsson, före detta chefredaktör för tidningen Vi i Villa och den som drog igång det här med villamässor i Sverige en gång i tiden.

– Husköpet är ju en av de största investeringarna man gör i livet och har man hus är det alltid mycket att tänka på och fixa med. Här kan man träffa experter på alla möjliga olika områden och få tips och idéer, sa han.

Mer läsning

Annons