Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Böhling blir ny omstridd ridskolechef

/
  • ny ridskolechef. Fredrik Böhling heter han och har sedan årskiftet arbetat halvtid som projektledare på klubben.Foto: Mari Haglund

Fredrik Böhling är ny ridskolechef på Högbo ridklubb. Han är omstridd redan innan han börjar.
– Den pajkastning som varit är bara sorglig. Ingen vinner på det, säger han.

Annons

Sedan årsskiftet har Fredrik Böhling haft en anställning på halvtid som projektledare på klubben. Nu blir han chef på den andra halvtiden.

Turbulensen kring Cia Tenggren fick honom inte att tveka till att ta jobbet.

– Klubben har en stor fin anläggning, ett bra samarbete med Gävleborgs ridsportförbund, mål och visioner. Det tycker jag känns spännande, säger han.

I samband med konflikterna på Högbo ridklubb har en fyra år gammal händelse som rör honom dragits upp.

Kedje-sms med sexskämt

Fredrik Böhling var lagledare och tränare för det svenska ponnydressyrlandslaget när han vidarebeordrade ett kedje-sms med ett sexskämt till en av ungdomsryttarna, vid tillfället 21 år. Han fick gå från sin post, men fick sedan en skriftlig ursäkt från förbundet.

– Klart det är jobbigt att det här tas upp igen, men jag har också känt ett starkt stöd från många medlemmar.

Dålig koll på ekonomin

Från sin senaste tjänst på en ridklubb, han var anläggningschef i Södertälje, köptes han ut för att han, enligt ordföranden, inte hade tillräcklig reda på ekonomin. Men enligt Fredrik Böhling gick han på eget initiativ.

– Styrelsen var ny och jag var inte intresserad av att vara kvar. Det var en fråga om förtroende. Vi löste det lugnt och sansat, säger han.

– Man ska jobba där man tycker är kul och det tror jag att det kan bli här i Högbo. Det jag önskar att folk kunde komma ihåg, när grupperingar står mot varandra, är att ridskolan är klubbens kärna, det är den vi lever på.

Mer läsning

Annons