Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsligt att klippa gräset

Det är inte tillåtet att klippa gräset och köra bil i ett naturreservat. Någon har gjort det i Kungsberget och länsstyrelsen har nu anmält det misstänkta brottet till polisen.

Annons

I april i år bildades Kungsfors Naturreservat i Sandvikens kommun. I föreskrifterna framgår det vad som är tillåtet och inte tillåtet att göra i den känsliga miljön. En privatperson har hört av sig till länsstyrelsen och berättat om överträdelser.

Det handlar om att någon klippt gräset och gjort en parkeringsplats på en äng och klippt en stig tvärs över ängen fram till en bostad. Det betyder i sin tur att man kört med bil där. Inget av det är tillåtet.

Länsstyrelsen besökte området i somras och tog bilder. Ärendet har nu lämnats över till polisens miljöenhet för att ta reda om ett brott begåtts.

Som motivering skriver länsstyrelsen att tanken med ett naturreservat är att bevara och vårda den värdefulla naturmiljön med känsliga växtarter samt göra det möjligt för besökare att få uppleva en känsla av oexploaterad natur. Gräsklippning och bilkörning motverkar dessa syften på flera sätt.

Mer läsning

Annons