Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiken Trivsamt i Sandviken slår igen - en av flera aktörer som begärt skadestånd från kommunen

/
  • Malin Lehnholm kastar in handuken efter att ha drivit inredningsbutiken Trivsamt i Sandvikens centrum i 15 år.
  • Trivsamt slår igen.

I januari slog butiken Fru Nilsson igen sina dörrar längs med Hyttgatan i Sandviken. Knappa månaden senare meddelar nu butiken Trivsamt att de också stänger.
En av anledningarna att det gått knackigt senaste året är den stora ombyggnationen av Jansasparken som dragit ut på tiden.

Annons

Följ diskussionen på Arbetarbladets Facebook-sida.

Enligt uppgift ska flera aktörer ha begärt skadestånd från kommunen.

För Malin Lennholm som har drivit butiken Trivsamt i 15 år blev strulet kring ombyggnationen med utdragna avspärrningar droppen.

– Jag ska inte skylla allt på det, men det är klart att det har påverkat jättemycket. Arbetet pågick mellan april till november och det är ju fortfarande inte helt klart. Invigningen av torget ska inte ske förrän i juni och ett halvår till känner jag inte att jag orkar. Men som sagt, det är ju bara en del i det.

LÄS OCKSÅ: Fru Nilsson stänger butiken på Hyttgatan

Något svar från kommunen om skadeståndsansökan har hon inte fått.

Trivsamt är inte den enda butiken som stänger i Sandvikens centrum. Ihop med tidigare tomma luckor efter butiker som har lagt ner på de centralaste gatorna kan man nu börja tala om en butiksdöd.

Förra sommaren gick Team Sportia i konkurs och i början av januari stängde butiken Fru Nilsson. Senast var det Femeny som stängde igen och nu har både Lindgrens Zoo på Hyttgatan och Trivsamt total utförsäljning i sina butiker.

– Jag är ju så korkad så jag vill ju tro att det ska gå att driva butik i Sandviken. Men ekvationen går inte riktigt ihop. Det här är fjärde placeringen jag har haft på min butik genom åren, så jag har ju verkligen provat alla väderstreck, säger Malin Lennholm.

Hon har sedan den senaste flytten jobbat ensam i affären, med lite gratis hjälp av sin pensionerade mamma.

– Sex dagar i veckan, ingen semester, ingen möjlighet att vara sjuk. Nej, jag måste börja tänka på mig själv, konstaterar Malin Lennholm.

LÄS OCKSÅ: Team Sportia i Sandviken går i konkurs

LÄS OCKSÅ: Ny butik ska locka barnfamiljer till Sandvikens centrum

LÄS OCKSÅ: HM visar intresse för Sandviken

Mer läsning

Annons