Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C-G Sjölander köper stort markområde av kommunen

/

Förre kommunalrådet C-G Sjölanders företag Carls Invest köper ett stort markområde på Bredmossen av Sandvikens kommun.


Anläggningen som ska uppföras där blir nytt cent
rum för Swebus i Gästrikland med bland annat garage, verkstad och kontor.

Annons

I en affär som väntas bli klar på måndag köper Carls Invest i Sandviken AB 11 100 kvadratmeter mark i området norr om gymnasiecampuset av kommunen för 900 000 kronor.

Carls Invest ägs av förre kommunalrådet C-G Sjölander, i dag aktuell som styrelseordförande i Jernvallen Drift AB som ska driva nya Göransson Arena.

Företaget äger sedan tidigare mark i grannskapet och är hyresvärd åt grossistföretaget Ahlsells med butikslokaler på Förrådsgatan.

Carls Invest utökar nu sitt markinnehav inför ett planerat bygge av en ny huvudanläggning i Gästrikland åt bussföretaget Swebus.

Det blir verkstadslokaler i två skepp, stor tvätthall, servicegarage, personalutrymmen, kontor samt dockningsstationer för varmhållning av 20 bussar.

– Vi måste igång omedelbart med bygget. Helst skulle det ha varit klart till

1 juli. Men så snabbt är det nog inte möjligt att bli färdig, säger C-G Sjölander.

Markaffären blir klar när kommunstyrelsens tekniska utskott på måndag godkänner köpeavtal och överenskommelse om fastighetsreglering.

Kommunalrådet Carl-Ewert Ohlsson (C), tekniska utskottets ordförande, tycker att kommunen får ett bra pris när Carls Invest betalar i genomsnitt 81 kronor per kvadratmeter för marken.

– Ingen kan påstå att det här är ett vänskapspris. Vi säljer för nästan dubbla priset jämfört med en tidigare affär som vi gjort i samma område där marken var av sämre kvalité.

Carl-Ewert Ohlsson ser inga problem i att Sandvikens kommun gör affärer med ett före detta kommunalråd som i dag är styrelseordförande i ett av de stora kommunägda bolagen.

– Vi bedömer honom efter samma premisser som vi bedömer alla andra företagare. Personligen tycker jag att det bara är bra att vi har politiker som också driver företag med de kunskaper och insikter som det ger.

Mer läsning

Annons