Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C vill ha centrum för åldringsvård i Sandviken

Centern vill skapa ett geriatriskt länscentrum med forskning och utveckling i Sandviken. Partiet har drivit frågan tidigare och lovar nu inför valet att sätta ny fart på frågan.

Annons

I takt med att det blir allt fler äldre ökar också behovet av kompetens inom geriatriken, läran om åldrandets sjukdomar.

Landstinget har tidigare beslutat om att förlägga ett geriatriskt centrum till Gävle. Men det beslutet har inte blivit verkställt och nu tar Centern upp ett tre år gammalt förslag av Carl-Ewert Ohlsson, C, kommunalråd och landstingspolitiker, om att i stället förlägga ett kompetenscentrum för hela Gävleborgs län till Sandviken.

– Vi är beredda att titta noga på det, sade landstingsrådet Björn Brink (C) vid en presskonferens på onsdagen.

Förutom att det finns gott om tomma lokaler på Sandvikens sjukhus anser centerpartisterna att en sådan lokalisering är extra lämplig eftersom det redan finns kommunal äldreomsorg inom området.

– Någonstans i länet måste vi ha ett centrum för forskning och utbildning om åldrandets sjukdomar. Det skulle också ge Sandvikens sjukhus ökad statsus även om det inte tillkommer så många fasta tjänster, menade Carl-Ewert Ohlsson.

Mer läsning

Annons