Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefsprofilen polisanmäld

Chefen inom kommunkoncernen som stängts av från sitt arbete är nu också polisanmäld.

Enligt den anmälan som lämnades in på onsdagen har personen gjort sig skyldig till stöld från den egna arbetsplatsen.

– Jag är garanterat oskyldig, säger den utpekade.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i tisdags är en chefsprofil inom kommunkoncernen avstängd från sin arbetsplats på grund av misstankar om ekonomiska oegentligheter. En internutredning pågår.

På onsdagen valde arbetsgivaren också att vända sig till polisen med en formell anmälan.

Det visade sig då att de misstänkta oegentligheterna handlar om stöld av varor för ett tämligen obetydligt värde som ska ha skett för en månad sedan. Vittnen ska då ha sett fyra personer föra ut varor från en lokal som den anmälda chefen disponerar nycklar till.

Efter samtal med chefen har arbetsgivaren sett så allvarligt på händelsen att man beslutat om avstängning i form av arbetsbefrielse under utredningstiden.

Att det skulle finnas misstankar om ytterligare oegentligheter framgår inte av polisanmälan.

Den utpekade personen är själv chockad över det som har hänt och mycket frustrerad över att inte få chansen att ge sin version.

– Jag är garanterat oskyldig. Men så länge som det pågår en utredning är jag tyvärr förhindrad att gå ut och berätta vad som egentligen ligger bakom de här felaktiga anklagelserna.

Börje Hjelm, förundersökningsledare hos polisen i Sandviken, säger att det är en knapphändig och nödtorftig anmälan som lämnats in från den aktuella arbetsplatsen inom kommunkoncernen.

– Jag måste höra anmälaren igen för att få klarlagt vad som har hänt innan jag kan gå vidare och prata med den utpekade personen, säger han.

Enligt Börje Hjelm har ärendet ingen högre prioritet hos polisen.

Mer läsning

Annons