Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cibes köper holländskt företag

Järboföretaget Cibes Lift skär inte ned utan möter den väntade nedgången på marknaden genom att växa. I dagarna har man köpt holländska Aesy Liften BV med 25 anställda.


– Vi kommer närmare en av våra viktigaste marknader och stärker vår position, säger Johan Sandberg, vd i Cibes Lift.

Annons

Förvärvet av det holländska företaget väntas öka omsättningen med över cirka 60 miljoner euro.

Det är ett försäljningsbolag med egen personal för service och installationer.

Johan Sandberg räknar med att köpet av det holländska bolaget ger mer jobb i hissfabriken i Järbo, samtidigt som nedgången på världsmarknaden kan dämpa efterfrågan i stort.

– Vi har inte sett nedgången ännu. Men det vore naivt att tro att den inte på något sätt påverkar oss, säger Johan Sandberg.

Nedgången ger också möjligheter, menar han och konstaterar att det exempelvis är billigare att köpa bolag i dag än vad det var för ett år sedan.

Cibes Lift har i dag cirka 80 anställda i Järbo. Under hösten har fem till tio personer nyanställts för att klara en utökning av produktionen.

Johan Sandberg tror att utökningen som förvärvet av det holländska bolaget för med sig ska klaras med oförändrad personalstyrka.

– Personalen är så duktig att vi bör klara oss under första halvåret 2009. Sen får vi se hur det blir om vi fortsätter expandera, säger han.

Arbetarbladet har tidigare berättat om Cibes planer på att skaffa nya, större produktionslokaler i Sandviken. De planerna har lagts på is på grund av det osäkra läget i världsekonomin.

Annons