Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cibes Lift efterlyser ett beslut om Tuna

Cibes Lift behöver snart ett besked om etableringen på industriområdet i Tuna. Ännu har företaget och kommunen inte kommit överens om vem som ska betala vad.
– Jag tycker ju att kommunen kan bidra med lite mer, säger företagets vd Johan Sandberg.

Annons

Prisbelönta Cibes Lift behöver ett beslut om det blir en etablering eller inte i Tuna. Företaget har vuxit med 20 procent årligen och är trångbott i sina lokaler i Järbo. Under det senaste halvåret har de haft siktet inställt på en tomt på det planerade industriområdet i Tuna. Men samtalen som har förts med Sandvikens kommun om vem som ska stå för vad har ännu inte gett några resultat.

– Jag tycker ju att kommunen kan bidra med lite mer, men så tycker väl alltid företagare, säger företagets vd Johan Sandberg.

Kommunen står för exploatering för området, men har sagt nej till att involvera sig i byggandet av lokalerna.

Inom tre år

Nu säger Johan Sandberg att företaget ser det som ett alternativ att själva bygga. Men bygget beräknas landa på över 50 miljoner kronor och därför behöver de hjälp med ekonomin från kommunen.

– Frågan är hur långt kommunen kan färdigställa tomten, om de kan hjälpa till med flytten eller hjälpa oss på något annat sätt, säger Johan Sandberg.

Cibes Lift måste ha nya lokaler inom tre år, därför är ambitionen att ett beslut ska tas under året. Bygg- och flyttprocessen beräknas nämligen ta närmare två år.

Trots att diskussionerna med kommunen har dragit ut på tiden har Cibes Lift i dagsläget inga planer på att lämna kommunen och etablera sig någon annanstans.

– Jag tror att vi och kommunen egentligen är ganska överens. Det som behöver göras är dra gränser för vem som ska betala och göra vad, säger Johan Sandberg.

Mer läsning

Annons