Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clas Åke Hedström lämnar Sandvik

/

Efter sexton år i Sandviks styrelse, varav åtta som ordförande, lämnar Clas Åke Hedström sitt uppdrag vid årsstämman i början av maj.
– Det finns en oskriven regel att man avgår när man blir 70 och jag fyllde förra året, förklarar han.

Annons

Clas Åke Hedström var koncernchef för Sandvik mellan 1994 och 2002 då han efterträddes av Lars Pettersson. Då tog han i stället över ordförandeposten i bolagsstyrelsen. Men inför årsstämman 4 maj har Clas Åke Hedström förklarat att han önskar lämna sitt uppdrag. I juli fyller han 71 år.

– Det är inte av ålderskrämpor utan mer eller mindre kutym, förklarar Clas Åke Hedström som berättar att han var på väg att lämna uppdraget redan till förra bolagsstämman. Men då blev han ombedd att stanna på övertid ett år till.

– Jag har varit anställd på Sandvik i 45 år så det är ett bra jubileum. Någon gång måste man sluta, skrattar han.

Nu väntar en pensionärstillvaro på heltid. Sitt andra styrelseuppdrag, i kullagertillverkaren SKF, lämnade han för ett år sedan.

* Hur känns det att lämna Sandvik efter så många år?

– Det känns väl bra, jag har varit med så länge. För ett år sedan hade det varit mindre roligt, det var en svårare situation för industrin då. Nu är vi i alla fall på väg ur den, säger Clas Åke Hedström.

Som ny ordförande vill Sandviks valberedning ha Anders Nyrén, vd för Industrivärden. Som ny ledamot i styrelsen föreslås Lars Westerberg, i dag ordförande i storföretagen Vattenfall, Husqvarna och Autoliv. Omval föreslås för Georg Ehrnrooth, Fredrik Lundberg, Hanne de Mora, Egil Myklebust, Simon Thompson och Lars Pettersson.

Mer läsning

Annons