Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coachstafetten har gett Daniel jobb

/
  • fått jobb. Daniel Eriksson testade det ideella initiativet Coachstafetten och har fått hjälp av fem jobbcoacher. Nu har han fått sitt drömjobb.

Daniel Eriksson har kämpat i flera år för att få ett arbete. För några månader sedan hoppade han på ett ideellt initiativ på Facebook - Coachstafetten. Det har gett resultat.

– Nu har jag fått mitt drömjobb och jag är otroligt glad, säger han.

Annons

Coachstafetten startades som ett försök av Malmöbon Tanja Parkkila som driver sajten Dolda jobb och Björn Wallner i Sandviken. De tog kontakt med olika jobbcoacher i landet och frågade om de frivilligt och utan betalning ville ställa upp och hjälpa Daniel Eriksson. Han hade kontakt med den första coachen i december och har fått hjälp av fem coacher totalt.

Daniel Eriksson från Sandviken har varit arbetssökande under flera år. Under Coachstafetten flyttade han och flickvännen till Hjo i Västergötland.

– Det känns chockerande och jättekul. Första maj börjar jag jobba med programmering på ett it-företag i Bankeryd, säger han.

En av coacherna kände personer på it-företaget och tipsade företaget om att Daniel Eriksson skulle passa bra hos dem. På sin blogg ”Daniel söker jobb” och på Coachstafettens Facebook-sida har han skrivit om sitt jobbsökande.

– Coacherna har gett mig ett större kontaktnät och det är viktigt, säger Daniel Eriksson.

Det finns i nuläget inga planer på att dra i gång en ny coachstafett.

– Att Daniel har fått jobb är jättekul. Han var väldigt aktiv på Dolda jobbs Facebook-sida och vi bestämde oss för att fråga honom om han ville testa Coachstafetten. Vi har gjort det som en ideell insats och har just nu inga planer på ett nytt försök, säger Björn Wallner.

Mer läsning

Annons