Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagismat direkt i telefonen

/
  • Förskoleföräldrarna i Sandviken behöver nu bara klicka på telefonen för att se vad barnen får till lunch. Kostchefen Maria Eriksson visar hur dagens rätt presenteras.

Besked om vad barnen äter i förskolan levereras nu direkt till Sandvikenföräldrarnas telefoner med bild på pannkakor och köttbullar.

– Jag tror att vi är först i Sverige med den här servicen på förskolenivån, säger kostchefen Maria Eriksson.

Annons

Tiden är förbi när föräldrar med barn i skola eller förskola klippte ur terminens matsedel och satte upp den på kylskåpsdörren för att kunna planera bort onödiga matkrockar.

I Sandviken kan alla som är intresserade av skolmaten i dag ladda hem en app med menyer i text och bilder till sin androidtelefon eller Iphone.

– En service som blivit väldigt uppskattad, säger Maria Eriksson.

Appar med skolans matsedel har hittills laddats ned av 472 användare. Förskolans matsedlar, som precis blivit tillgängliga, finns i dag i 38 telefoner.

– Jag tror att det är två olika målgrupper. När det gäller skolmaten är det framför allt eleverna själva som vill se vad det blir för mat. När det gäller förskolan är det bra för föräldrarna att enkelt kunna ta reda på vad barnen serveras. Såvitt jag vet är vi först ut med att erbjuda den här servicen även till förskoleföräldrar.

Mer läsning

Annons