Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig kommunikation ett problem

Det är dålig ställt med kommunikationen inom gymnasieskolan. Anställda inom olika yrkesgrupper pratar för lite med varandra och alla tar inte del av viktig information på datanätet. Det är skolledningens förklaring till den kaotiska läsårsstarten.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat om den struliga läsårsstarten på Sandvikens gymnasieskola med täta schemabyten, inställda lektioner, klassrum som saknar utrustning och ständiga nödlösningar.

– Personalen har tröttnat, sade de båda lärarfackens företrädare när de skrev en gemensam larmrapport för en månad sedan.

Nu har skolledningen bemött kritiken på punkt efter punkt. Flera missförhållanden förklaras med kommunikationsmissar. Exempelvis i form av att lärarna inte i tid lämnar in underlag för klasslistor, tar del av viktig information på datanätet eller talar om för vaktmästarna när det saknas utrustning i klassrummen.

”Grunden till många av de problem som uppstått kan troligen hänföras till bristande kommunikation och information mellan olika personalgrupper”, skriver skolledningen i en rapport som i nästa vecka ska föredras för politikerna i kunskapsnämnden.

Men i vissa fall tar cheferna åt sig av kritiken, beklagar det inträffade och lovar att åtgärda brister som berott på ledningens eget agerande.

Annons