Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig ordning på uteservering

Personalen på en krog i Sandviken hade tappat kontrollen över uteserveringen när kommunens restauranginspektörer kom på besök. Nu riskerar ägaren att bli av med alkoholtillståndet.

Annons

Restauranginspektörerna som gjorde stickprovskontroll på Sandvikenkrogen höll själva på att bli nerspillda av en kraftigt berusad gäst som raglade omkring inne i lokalen och skvimpade öl omkring sig.

När ägaren konfronterades med uppgiften att en kraftigt berusad person fått stanna kvar i lokalen, och dessutom blivit serverad starköl, svarade ägaren att han kände den berusade gästen och att ”det inte var några problem”.

Över uteserveringen hade personalen, enligt inspektörernas rapport, ingen uppsikt alls. Två personer med två ölglas vardera i varje hand gick ut och satte sig där.

Utanför på trottoaren stod ett gäng ungdomar som drack ur egna ölburkar.

Enligt inspektörerna hade det varit enkelt för ungdomarna att slå sig ned på uteserveringen för att låta sig bjudas på öl eller dricka ur sina egna burkar.

Krogägaren har nu fått tillfälle att kommentera uppgifterna i restauranginspektörernas rapport. Därefter kan det bli aktuellt för individ- och familjeomsorgsnämnden att ta ställning till om de eventuella fel som begåtts är så allvarliga att krogens alkoholtillstånd ska dras in.

Mer läsning

Annons