Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danijela fick jobbet som 128 ville ha

/
  • Danijela Salov knep det attraktiva sommarjobbet som turistassistent i Sandviken. En bra utbildning och kännedom om trakten tror hon själv är anledningarna till varför hon fick det.

128 personer sökte det attraktiva sommarjobbet som turistassistent i Sandviken. Danijela Salov, 26, fick det.
– Det känns jättekul och det gjorde det även förra året, skrattar hon.

Annons

I måndags började Danijela Salov på det som är ett av Sandvikens mest eftertraktade sommarjobb. Fram till 2 september ska hon vara assistent på turistbyrån på Folkets Hus. Hon är redan hemtam, hon hade samma jobb förra året och även då var konkurrensen hård med många sökande.

Danijela Salov tror att hon främst har sin utbildning att tacka för att hon lyckades knipa platsen. De senaste åren har hon läst på turismvetenskapliga programmet på Mittuniversitetet i Östersund. I höst, när hon lagt fram sin C-uppsats om hur Göransson Arena ska marknadsföra Sandviken som ort, är hon färdig destinationsutvecklare.

– Sedan har jag rötterna i Sandviken och känner till området, det tror jag också är viktigt, säger Danijela Salov som bland annat jobbat i Kungsberget tidigare.

Hon har också nytta av att hon är fyrspråkig. Förutom svenska pratar hon serbokroatiska, engelska och tyska.

Danijela Salov säger att hon alltid varit intresserad av serviceyrken. Därför sökte hon till den breda turismutbildningen där hon läst allt från bemötande av kunder till företagsekonomi och kulturgeografi. Som kurskamrat har hon haft tvillingsystern Doris – som inte sökte jobbet som turistassistent, berättar Danijela med ett skratt.

Det bästa med sommarjobbet tycker hon är variationen och att det alltid finns någonting att göra.

– Det är roligt att bemöta besökarna, alla blir så tacksamma.

* Hur ser den typiske Sandvikenturisten ut?

– Det är många som är från trakten som vill titta på någon sevärdhet. Sedan får vi många frågor om hjälp att hitta boende. Många ringer också om evenemang som Bangen. Och så kommer det många holländare hit.

* Vilket är ditt bästa tips om man ska turista i Sandviken?

– Högbo, det är min absoluta favorit så det tipsar jag alla om. Det är ett sådant unikt ställe och det finns så mycket att göra där.

Danijela Salov tänker sig en framtid inom turismnäringen även när sommarjobbet tagit slut och ska söka arbete till hösten.

– Men det är ju lågkonjunktur så vi får se hur det går.

Annons