Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dano Acar: ”Vi är överensom att han lämnar OG”

– Vi är överens om att han lämnar OG. Men vi är fortfarande vänner.


Det säger Original Gangsters president Dano Acar till Arbetarbladet.

Annons

Vi når Dano Acar på telefon i Turkiet, som är hans hemland där han nu befinner sig för att undkomma den svenska rättvisan. I Sverige är han nämligen efterlyst för anstiftan till mordbrand. Acar bekräftar att den 40-årige Sandvikenbon inte längre är president och tredjeman inom nätverket. Efter ett samtal i går morse kom de överens om att han lämnar dem.

– Han hade olika anledningar. Jag vill inte gå in på vilka, säger han och betonar flera gånger under samtalet att 40-åringen inte är utesluten, utan att de är helt överens och att de fortfarande är vänner.

Dano Acar vill inte kommentera om det är tidningsuppgifterna som lett fram till det här beslutet, men säger samtidigt att 40-åringen inte var så svår att identifiera efter tidningsartiklarna.

– Nej, inte alls. Det mörkar vi inte, svarar han.

Enligt OG:s regler får man inte neka till sitt medlemskap, vilket 40-åringen uppenbarligen gjort inför chefen för ungdomsenheten, Per Lodin.

Men inte heller det vill Acar kommentera.

– Det finns regler att följa och det har skett i det här fallet.

En ny president är redan utsedd för klubbarna i Gävle och Stockholm.

– Det här ändrar ingenting för oss som organisation. Vi fortsätter som tidigare, säger Dano Acar, som inte vill tala om vem den är personen är eller var han kommer ifrån.

Mer läsning

Annons