Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gifter sig 11-11-11

/
  • Populär bröllopsdag. Liselotte Höglund och Kenneth Blom får ett unikt bröllopsdatum när de i dag klockan 11.11 säger ja till varandra i Stadshuset i Sandviken.
  • Lätt datum. Liselotte Höglund och Kenneth Blom får bara ettor i vigselringarna.

Datumet 11-11-11 är unikt – och får bröllopsklockor att klämta. I Stadshuset i Sandviken säger Liselotte Höglund och Kenneth Blom ja till varandra klockan 11.11.

Annons

Det brukar vara ovanligt med bröllop på fredagar. Men just i dag är det många par runt om i landet som väljer att slå till. Anledningen är förstås datumet – 11-11-11.

I Sandviken och Gävle gifter sig ett tjugotal par under dagen.

Sandvikenborna Liselotte Höglund, 43, och Kenneth Blom, 47, är ett av dem. De har dessutom valt klockslaget 11.11.

– Vi började prata i vintras om att gifta oss någon gång i höst. Så dök det här datumet upp. Det är lätt att komma i håg och så är det lite kul att bara ha ettor i vigselringarna, säger Liselotte om valet av dag.

– Jag har en bror som fick barn 10-10-10. Det var då vi fick upp ögonen för roliga sifferkombinationer, berättar hon.

Liselotte och Kenneth träffades för fem år sedan när hon knackade på hemma hos honom för att sälja ett larm. Sedan dess har de varit ett par. De förlovade sig i ett flygplan ovanför Montenegro för två år sedan.

Båda två har varit gifta tidigare.

– För mig blir det tredje gången gillt. Men det här är första gången jag gifter mig borgerligt, säger Liselotte.

Efter vigseln ska de två åka bort och bo på hotell och ha det mysigt. Sedan blir det fest om några veckor.

Sammanlagt kommer åtta par att gifta sig i Stadshuset i Sandviken i dag och lika många i Stadshuset i Gävle. Det är åtta gånger fler än en vanlig vardag.

Vad gäller kyrkobröllop kommer Sandvikens församling att viga två par, medan det i Ovansjö–Kungsgården och Årsunda–Österfärnebo inte förrättas några bröllop.

Två par gifter sig under fredagen i församlingar i Gävle.

I dag är näst sista dagen på 89 år som man kan gifta sig med samma siffra som dag, månad och år. Ett tips för den som vill gifta sig den 12-12-12 klockan 12.00 kan vara att höra av sig redan nu till sin pastorsexpedition eller kommun.

Mer läsning

Annons